Часове след освобождаването на 24 заложници – 13 израелци и 11

...
Часове след освобождаването на 24 заложници – 13 израелци и 11
Коментари Харесай

Емоционалната среща на освободените от „Хамас“ заложници с техните близки

Часове след освобождението на 24 заложници  – 13 израелци и 11 тайландски и филипински жители след 48 дни в плен на „ Хамас “, фамилиите им започнаха да споделят прочувствени фотоси от първата срещи.

Имената им не бяха разкрити

Кадрите на дребни деца и възрастни дами, прегръщащи околните си, бързо обиколиха обществените мрежи и медиите, предизвиквайки прочувствени реакции.

Сред тях е фамилията на 37-годишния Йони Ашер. В плен са били неговата брачна половинка Дорон Ашер Кац (34 г.) дъщерите им Раз (5 г.) и Авив (2 г.).

Снимка: Фейсбук

Ашер не е могъл да се свърже със фамилията си в продължение на часове и е разпознал брачната половинка, децата и тъщата си на видеозапис на заложници на „ Хамас ”.

9-годишниат Охад Мундер-Зихри, дружно с майка си Керен и баба си Рути се събраха още веднъж с бащата и брата на Охад и членове на фамилията в Детския медицински център „ Шнайдер “ в Петах Тиква.

Снимка: Фейсбук

В първата група освободени заложинци е и 6-годишната Емилия Алони.

Снимка: Фейсбук

Очакваше се през днешния ден да бъдат върнати на Израел още 14 пленници в подмяна на палестински пандизчии в Израел. „ Хамас “ обаче отсрочи стартирането на втората група и сложи нови условия – Тел Авив да се ангажира да пусне камиони с филантропична помощ в северната част на Газа.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР